Party: KLOSTER MUSIC & ARTS CONGREGATION 'SAME SOLUTION' Resim Sergisi
Main page > KLOSTER > KLOSTER MUSIC & ARTS CONGREGATION 'SAME SOLUTION' Resim Sergisi
You will be the first one to know when pictures are uploaded!
Müzik sanatını görsel sanatlarla harmanlayan KLOSTER, 'UNISEX' den sonra yeni bir sergiyle karşımızda.
Farklı disiplinliklerden gelen, farklı görüşlere sahip sanatçıları bir araya getiren 'SAME SOLUTION' sergisi, aslında sanatçıların uslübları ve tarzları ne kadar farklı olsa da, anlatmak ve ulaşmak istedikleri nokta nın ne kadar aynı olduğunu bizlere anlatıyor. Merve ÖZYILMAZ, Yasin ATAYILMAZ, Hüseyin RÜSTEMOĞLU ve Ümit Ilgın YİĞİT i bir araya getiren sergi ay sonuna kadar görülebilinir.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Hüseyin RÜSTEMOĞLU
1981 yılında Bursa da doğan sanatçı 2006 da Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde lisans, 2012 de Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat dalı nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Tuval üzerine karışık teknik ile oluşturduğu resimlerinde bireyi toplumdan ayırıp öteki yapısına dikkat çeken sanatçı, bunu yaparken bireyi kimliksizleştirir. Toplumsal süreçlerle aynılaşan bireyi soyup, bedenleri üzerinden toplumdan soyutlanma ve içsel çatışmayı veriyor. Yalnızlık, yabancılaşma, aidiyetsizlik, bir başınalık kavramlarından yola çıkarak oluşturulan çalışmalarda insanın varoluş kaygısı sorgulanmaktadır. Kimliksizlik, hiçlik, boşluk, donmuşluk, hissizlik, terk etmek, bırakmak, vazgeçmek kavramlarının bireyde yarattığı psikolojik gerilimleri görünür kılmak adına bedenleri ya da uzuvları büker, eğer, küçültüp saklar. Kendi bedenini de nesne haline getirdiği çalışmalarda, genellikle soyut mekanlarda yer alan, figür-ten-beden ilişkisi varlık problematiği çerçevesinde resmedilmektedir. Rüstemoğlu, yaşamını ve çalışmalarını İstanbul da sürdürmektedir.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
MERVE ÖZYILMAZ
1988, İstanbul
Marmara Üniversitesi Fotoğraf bölümü 2007-2011
Sanatçı; Kendini tanıma ve anlama yoluyla, hem kadın olarak, hem toplumun bir parçası olarak durduğu yerden, baktığı ve gördüğünü, dönemsel bir belge niteliği olarak izleyiciye aktarma ve sorgulatabilme derdinde.
Son çalışmalarında, çocukluğundan bu yana içinde bulunduğu toplumun yarattığı her alandaki baskının beynimizde oluşturduğu imgeleri kolajlıyor. Anlık görsellerin birleşmesiyle, izleyicinin kendisine toplumsal normlarla ilgili sorular sormasını hedefliyor.
Çalışma adı : İZLENİYORUM
Toplumda cinsiyet ve ahlak kavramlarını sorgulayan bu çalışma, gelenekselcilik ve baskının toplum tarafından seyredilme zorunluluğu içindeyken, aynı zamanda toplumun içinde bulunma, algılanış, yaşanış, kabulleniş ve reddediliş gibi çağrışımsal imgeleri, sorgusal görsellere çevirmektedir.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Yasin ATAYILMAZ
1989 yılında İstanbul da doğdu. 2010 Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon programı; 2014 yılında Marmara Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam, İç mimarlık programlarından eğitim aldı.
SEÇİLMİŞ SERGİLER chosen exhibitions
2012 Sakarya Üniversitesi group exhibition
2012 Berlin-Wiennese group exhibition
2013 RenART Art Gallery Istanbul Bienal exhibition
2014 cosmique Art Gallery (paint and photograph exhibitions)
2014 Klup Külah I ACCEPT YOU BUT NEVER YOUR EGO! (personal sculpture exhibition)
Kendine bakan, ben’inin aynasında ötekini de görebiliyorsa, kendini görebilir. Aklımız bir gözümüz ise kalbimiz ikinci gözümüz değil midir? Bütün gözlerini kapatan insanlar olabilir. Ama tümüyle kör olan, körleşen bir insan olabilir mi?
Sanatçı nın heykellerinde işlediği kavram genellikle öteki ve ötekileştirilenler hakkında olsa da resimlerinde ötekileri canlı formlardan cansız geometrik formlar olarak simgeleştiriyor.
Ben, ötekilerle birlikteyim. Benim için öteki bireyler, birer öteki olduğu gibi, ben de onlara göre bir “öteki” olarak varım. Öteki kim? Annem-babam, kardeşim, arkadaşlarım, sevgilim, eşim, çocuklarım...Bir bakıma benim dışımdaki bütün bireyler ötekidir. Öteki, başkasının varlığını/varoluşunu ifade eden ontolojik bir kavramdır. Ancak bu kavram, etik-politik ve estetik değer yargılarından ve bakış açılarından da bağımsız değildir. Bu nedenle ötekini düşünürken, ona yönelirken ve ona doğru eylerken, “ötekileştirme” tutumundan kaçınmak gerekir. Ama yaşamda sık sık düşeriz, ötekileştirme tuzağına. “Öteki”ne yönelik bilincimizin bulanıklığı/çarpıklığı bu durumun başlıca nedenlerinden biridir.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Ümit Ilgın YİĞİT
New York, Londra, Moskova ve Berlin gibi kentlerde işleri sergilenen sanatçı son yıllarda fotoğraf, performans ve enstalasyon üzerine çalışıyor. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.
Bandrol, Müdahale. Karışık malzeme.
Performans Sanatçısı Şükran Moral’in 1994 tarihli Artist işi üzerine bir sansür müdahalesi. Sansürün bizzat işi resmileştiren bandrollerle gerçekleştirilmesi sanat, etik, yasa ve para üzerine tek seferde bir eleştiri geliştirme çabasıdır.
Ümit Ilgın Yiğit’in metal zemin üzerine iliştirdiği iki pembe plastik ve ortasına yerleştirdiği bandrolle sansürlenmiş eserin haykırdığı yasallık ve sınırlar üzerine bir kez daha düşünmemizi sağlıyor.
Invited: Ahmet Levent Göbülük, Mehmet Nevzat Erdoğan, Selin Gebeş, Selen Atac, Serhan Vardarlı, Işıl B. Cinmen, Deniz Agah, Zeynep Güray, Feyza Berkerova, Cem Ozokur, Isin Onol, Cagan Caglar, A Nazif Topcuoglu, özge Doğan, Kıvanç Sert, Ozgur Masur, Doğukan Özpınar, Fuat Demiroglu, Hakan Gürmen, Hasan Barva Keleş, Emine Topal, önder Duman, Ozan Emre Aydın, Nihat Bayazan, Öznur Aydın, Elçin Yılmaz, Burak Öner, Tanja Hulkkonen, Fatma Baba, Yeşim Nuray, Erez Ysmn, Hayri Dagli, Serap Can, Mert Şıdım, Berkay Gülüm, Atilla Dabager, Hakan Tatlıöz, Ayşegül Düşek, Özge Çoban, Merve Bozdag, Ahmet Çarkçıoğlu, Hüseyin Savaş Kırarslan, Berika Köksal, Uğur Akbulut, Ferhat Kazancı, Mustafa Dermencioğlu, Ece Çelebioğlu, Göksu Göçhan, Asena Hayal, Sercan Duygan, Serhan Ghassempour, Bora Ayonur, Barkın Kula, Alev Aksakal, Furkan Öztekin, Dilberay Köle, Ersel Catalkaya, Ulas Gunes, Derya Eke, Yigit Gunel, Wasseem Katt, Cem Aydogdu, Nilay Sipal, Mine Akcaoğlu, Talha Demircan, Serhat Kosif, Deniz Türkeri, Ege Sevincli, Alee Te, Ekim Magden, Efecan Bozkurt, Sibel Kuru, Efraim Basaran, Ata Günay, Enes Gül, Manuş Ruki, Ufuk Soysal, Ergun Gonculer, Günhan Kırca, Duygu Cin, Erkal Taşkın, Toprak Pınar, Aybars Vurucu, Fatoş çelebi, Mert Serim, Aykut Özarıcı, Hakan Akçura, Tunc Tmt, Ertan Ozel, Baris Sen, Taylan Mintaş, Haldun Bora Öztürk, Zeynep Yuksektepe, Orçun Orçunsel, Asuman Aytan Taşdelen, Burcu Oğuzlu, Hasan İlkan Cebeci, Efe Çetiner, Murat Pulat, Moritz Rohr show more »